Project De Trossel Schalkwijk genomineerd voor de Ariëns publieksprijs

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Archief

Project de Trossel uit Schalkwijk en Tull en ‘t Waal heeft een nominatie voor de Ariëns publieksprijs 2019.

Breng uw stem uit

Dit project valt binnen het werkgebied van de PCI PJ23. Van harte aanbevolen daarom.
Breng uw stem uit op project ‘7. Zorg- en welzijnswerk Schalkwijk‘. U kunt tot 10 oktober stemmen.

STEM

Project informatie

07. Zorg en Welzijn Netwerk Schalkwijk en Tull en ’t Waal

“Je wil er als kerk toe doen in de samenleving”

Het Zorg en Welzijn Netwerk is ontstaan op initiatief van de werkgroep Kerk en Samenleving, waar al een werkgroep Mens en Zorg was, die hulpvragen van mensen koppelde aan vrijwilligers. Na een enquête over wat mensen belangrijk vinden rond zorg en welzijn en wie vrijwilligerswerk wilde doen, starten nu de activiteiten op. Er is een bingogroep en koffiedrinken. Een vervoergroep is actief. Bij enkele huishoudens zijn maatjes-vrijwilligers actief. Er is een website, een nieuwsbrief, drie dorpsondersteuners en een dorpscoöperatie is in oprichting. Het initiatief is ontstaan in een samenwerking tussen de geloofsgemeenschap, sociaal cultureel werk, werkgroep senioren en bewoners. Er is steun van de gemeente Houten.

De Ariëns Prijs voor Diaconie 2019 wordt in 2019 voor de zesde keer uitgereikt. 

De Ariënsprijs

De prijs is in 2003 door het aartsbisdom Utrecht samen met het Ariëns-Comité en de Diocesane Kerkelijke Caritas Instelling in het leven geroepen om de inzet in caritas en diaconie te bemoedigen, te waarderen en hierdoor te stimuleren. Ze draagt de naam van Alphons Ariëns, priester van ons aartsbisdom. Hij toonde grote betrokkenheid bij de in armoede verkerende arbeidersgezinnen in Twente. Hij bracht het katholiek sociale denken tot concrete praktijk in heel Nederland. Voor de winnaars is er een geldbedrag en een kunstwerk. Daarnaast krijgt ieder genomineerd initiatief een aandenken. Net als in de vorige edities zal een publicatie gemaakt worden met daarin een portret van alle genomineerde activiteiten en projecten. Er is een publieksprijs. Met de publieksprijs kunt u stemmen op wat u het beste initiatief vindt. Nieuw is een ideeënprijs. Voor de ideeënprijs dient u een idee, plan of ontwerp in van een diaconaal initiatief, dat daadwerkelijk vernieuwend is.