Je bekijkt nu Werelddag voor de Armoede

Werelddag voor de Armoede

Zondag 17 november 2019

Paus Franciscus heeft deze dag in 2016 ingesteld. Deze dag wordt jaarlijks gehouden op  de een na laatste zondag van het kerkelijk jaar als voorbereiding op het feest van Christus, Koning van het Heelal. De werelddag van de armen moet hoop geven. De PCI biedt financiele hulp aan mensen die het niet breed hebben.

De hoop van de armen is niet voor iedereen verloren. Iedereen kent iemand die het niet breed heeft, die goederen die stuk gaan niet kan vervangen, die ieder dubbeltje moet omdraaien, waar kinderen niet sporten, die niet op vakantie kan. 

Mensen die het financieel misschien net redden, maar nooit iets extra’s hebben te besteden. Die met moeite hun opgroeiende kinderen voorzien van alwéér een paar nieuwe schoenen, of die zelfs hun medicijnen maar niet meer ophalen vanwege de eigen bijdrage. Of mensen die met een opleiding zelf weer verder zouden kunnen, maar niet in aanmerking komen voor een lening. Het gevolg is vaak een sociaal isolement, want voor uitjes, schoolreisjes, verenigingen, muziek of sportclubs is geen geld. 

De PCI heeft middelen om mensen die hulp nodig hebben te ondersteunen. 

Het probleem van ons als PCI is hoe we deze mensen bereiken zodat ze een beroep op ons kunnen doen. Juist daar vragen wij uw hulp bij!

Hoe kunt u helpen?

Achter in de kerk vindt u flyers en folders. Neem deze mee naar huis.
Vanwege de wet op de privacy is het niet toegestaan dat u ons namen van personen geeft en dat wij contact met hen opnemen. Maak de persoon in kwestie attent op de mogelijke hulp die wij kunnen bieden. Hij of zij kan dan zelf contact met ons opnemen.

Kerken: ruim 40 miljoen naar armoedebestrijding

Kerken besteedden vorig jaar 40,7 miljoen euro aan binnenlandse armoedebestrijding. Reken je de naar betaald werk omgerekende tijd mee die vrijwilligers vanuit kerken aan dit werk gaven, dan komt er nog eens 40,2 miljoen euro bij. Totaal 80,9 miljoen euro dus.
Lees het hele Persbericht.

Armoedeonderzoek 2019

Recent is het Armoede-onderzoek 2019 naar hulpverlening door kerkelijke organisaties in Nederland uitgevoerd. Download de brochure ‘Arm. En wat doet de kerk?’.