Je bekijkt nu Gezocht – Kamers met Aandacht

Gezocht – Kamers met Aandacht

Stichting Kamers met Aandacht koppelt jongeren die uitstromen uit de jeugdzorg aan mensen die een kamer aan hen willen verhuren. Het project is gestart omdat veel uitstromende jongeren in de problemen komen. Ze kunnen nog niet volledig zelfstandig wonen, vooral door het ontbreken van een vangnet. Ze missen familie, vrienden of buren die hen kunnen helpen bij, vaak heel simpele, dingen. Daardoor struikelen ze, terwijl ze met een klein beetje hulp wél zelfstandig overeind blijven.

Rol verhuurder

Bij Kamers met Aandacht zorgen jongeren voor zichzelf. Ze betalen zelf de huur en krijgen ondersteuning van hun vaste begeleider. Als verhuurder van een Kamer met Aandacht ben je dus geen hulpverlener. Je betrokkenheid gaat meer om kleine dingen, zoals vragen over een recept, het uitlenen van een oplader of hulp bij een belastingaangifte. Maar als je meer contact wilt, mag dat natuurlijk ook.

Geschikte kamers

Iedere kamer kan een kamer met aandacht worden. Zoals een zolderkamer bij een alleenstaande moeder of ouderen thuis, boven een winkel of een gastenverblijf in de tuin. Kamers met Aandacht besteedt veel aandacht aan de matching tussen verhuurders en jongeren. Jongeren hebben verschillende behoeftes en verhuurders verschillende mogelijkheden. Door daar goed naar te kijken bij het koppelen, heeft het de grootste kans van slagen.

Interesse

Kunt/wilt U iets voor een jongere betekenen of wilt u meer informatie over onze stichting? Neem dan contact op met Marjolein Buurman marjolein@kamersmetaandacht.nl ,kijk op www.kamersmetaandacht.nl of geef je op voor een online informatiebijeenkomst (elke maand) via info@kamersmetaandacht.nl.