Je bekijkt nu Actie voor de Voedselbank

Actie voor de Voedselbank

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Archief

Het Diaconale Weekend van 16-17 juni 2018 stond in het teken van de Voedselbank. Er is geld en voedsel ingezameld, waarvan de Voedselbank Houten haar deel heeft mogen ontvangen.
De Voedselbank Houten ondersteunt gemiddeld zo’n 50 gezinnen per week, circa 150 monden, waarvan ongeveer eenderde kinderen. We zijn er voor iedereen in de gemeente Houten die door omstandigheden zover onder het bestaansminimum terechtkomt dat er geen geld is voor voedsel.
Het voedsel krijgen we gedoneerd via diverse landelijke en lokale kanalen. Het werk doen we met ruim dertig vrijwilligers. Voor het dekken van kosten van huisvesting en dergelijke zijn we volledig afhankelijk van donateurs, de opbrengst van collectes en acties ten bate van de Voedselbank. De Parochie H. Paus Johannes XXIII is hier al jaren één van. Hiervoor onze hartelijke dank!